Het geboortebos, daar zetten we graag een boompje over op

The baby’s corner plant binnenkort een boom voor elk gezin dat een geboortelijst legt. Een droom die zoveel betekenis in zich draagt en werkelijkheid zal worden. Wie weet hoeveel bomen we binnen een paar jaar rondom ons verzameld hebben, hoeveel vogels er symbolisch hun nestje in zullen maken. Een kleine maar voor ons én de planeet waardevolle bijdrage, zowel voor gezondere lucht als voor een veel mooier uitzicht.

Mijn zoektocht naar avontuur

Mijn kinderjaren zijn een zachte herinnering aan velden vol wilde klaprozen kriskras tussen de grassen. Het was een zorgeloze tijd waarin ik me letterlijk kon onderdompelen in de wilde natuur. Ik verstopte me maar al te graag achter de oude lindeboom, ging eindeloos bloemen plukken om kroontjes te maken en achtervolgde kleurrijke vlinders op mijn pad naar avontuur. Naarmate ik ouder werd, maakten grasperkjes, struiken, solitaire bomen en wat verder in onze tuin een nieuw bos hun opwachting. Mijn vader was en is nog steeds een natuurliefhebber die bomen omarmt. Mijn oma en mijn papa, allebei duurzaam avant la lettre, vond ik vaak terug tussen het groen en de dieren. Ik was een zoon-en-dochter-in-één met soms een bang hartje als ik mee de weide opging. Met een stok in de handen ter verdediging voor wanneer een dier te dichtbij zou komen.

Het grote geluk in de weidse natuur

Mijn vader was én kaasmaker én slager én landbouwer. Rechtstreeks producten aanbieden van de hoeve naar de consument, werd zijn droomwinkelconcept. Klanten zouden altijd de oorsprong kennen van de producten die we verkochten. Een beter voorbeeld kon ik me niet dromen. In ons leven werden kleding en gebruiksgoederen aangekocht om jaren te gebruiken. Degelijkheid, kwaliteit & functionaliteit waren belangrijk. Vakmanschap was een vaak gebruikt woord om hoogkwalitatief werk aan te duiden waar heel wat creativiteit en kennis in was gekropen. Maar gaandeweg deed de massaproductie zijn intrede in de wereld met het produceren van grote hoeveelheden ongewenste goederen en het dumpen ervan op stortplaatsen. Hoe is het toch zo ver kunnen komen?

Vandaag gaan we opnieuw even verstillen én stilstaan bij het grote geluk van kleine spruitjes en avontuurlijke tochten in de weidse natuur. Een betere wereld waar respect voor elkaar, voor de natuur en het zorgeloos opgroeien hand in hand gaan.

Het geboortebos, een zoete droom die werkelijkheid wordt

Ik woon al mijn hele leven in Nazareth. Het kruispunt met de Warandestraat en de Steenweg Deinze staat in de volksmond bekend als 'de lindekes'. We nemen aan dat er van oudsher veel linden op dit punt gestaan hebben. Op het kruispunt stonden nog twee uit de kluiten gewassen lindebomen die helaas verdwenen in de jaren '70 omdat ze plaats moesten ruimen voor de gewestweg aan de op- en afrit van de E17. Het wordt dus tijd om met dat jeugdsentiment en de groene ambities van the baby’s corner de onmiddellijke omgeving terug te zien bloeien zoals weleer.

Bron Erfgoedcel Leie Schelde – Privécollectie Sylvain Huys

Deze afbeeldingen geven ons een idee hoe het kruispunt er vroeger uitzag. Op het stukje braakliggende terrein links bouwde mijn vader de Superette Pypaert van architect Juliaan Lampens. Samen met zijn leerlinge Marianne Eeckhout werd the baby’s corner (367m²) aansluitend gebouwd in 1996.

Liefs,

Sonia

Vorige
Vorige

Baby op komst? Zeg het met een Tales of Glory newborn body!

Volgende
Volgende

the baby’s corner in de wolken